Andrés Måleri AB

Fönsterrenovering Västerås

Har ni ett äldre hus som behöver en fönsterrenovering i Västerås? Eller äger ni fastigheter, sitter med i en styrelse för en bostadsrättsförening? Att renovera fönster i flera fastigheter i Västerås är verkligen en utmaning och innebär alltid ett stort projekt. 

Andrés Måleri finns och arbetar i Västerås och vi är experter på fönsterrenovering för både stora och små fastigheter. Vi arbetar med fönsterrenovering i Västerås för större fastighetsbolag, BRF:er och privata villaägare.  

Fönsterrenovering Västerås

Så utför vi fönsterrenovering i Västerås

När det kommer till renovering av äldre fönster är vi experter på att renovera fönster med traditionella metoder. Vi har egen fönsterverkstad dit vi tar era slitna fönster och utför en varsam fönsterrenovering som tillvaratar utseendet hos era äldre fönster.

Så utför vi fönsterrenovering för en bostadsrättsförening:

  • Vid första kontakten med oss får ni gärna berätta vad ni behöver. 
  • Vi kommer ut och tittar på era fönster och ger en offert på fönsterrenovering i er fastighet. 
  • Vi ger en kostnadsfri offert på fönsterrenoveringen och anger en ungefärlig tidsperiod för att alla fönster är renoverade och på plats.  
  • Berätta gärna också om ni har särskilda önskemål gällande tidsperiod eller hur vi på bästa sätt går till väga så vi inte stör de boende. 
  • Vi monterar byggställningar och väderskydd på alla fönster så att ni inte ska drabbas av väder och vind medan vi utför fönsterrenoveringen. 
  • Vi monterar ner fönster och tar dem till vår verkstad där vi utför fönsterrenoveringen.  
  • När fönsterrenoveringen är klar monterar vi dem åt er ett efter ett. 
  • När alla renoverade fönster är på plats gör vi till sist en slutbesiktning tillsammans med er så att vi ser att ni är nöjda med fönsterrenoveringen.
 
Ni som är privatpersoner och som äger er bostad, har ju alltid möjlighet att nyttja rot avdraget för er fönsterrenovering. Rot avdraget är ett avdrag för arbetskostnaderna i samband med en fönsterrenovering och innebär att ni kan dra av som mest ⅓ av arbetskostnaderna och inte mer än 50.000/år. Så genom att ansöka och bli beviljade rot avdrag kan ni verkligen sänka kostnaderna för er fönsterrenovering. Och tycker ni att det är krångligt med en ansökan om rot avdrag, säg till så hjälper vi er med det. I så fall betala ni med avdraget på er faktura.
 

Fönsterrenovering med betrodda metoder

Våra hantverkare kan det viktiga hantverket med att utföra varsamma fönsterrenoveringar.  Om ni äger äldre fastigheter som kräver en varsam fönsterrenovering så har vi kompetensen att renovera med traditionella metoder. Beroende på stil och utseende både på fastigheten och fönster och hur pass slitna era fönster är, så renoverar vi fönster så att de behåller sitt forna utseende och fastighetens arkitektur. 

Många äldre fönster är tillverkade under 70- och 80 talet och har ofta blandade material, såsom fönsterbågar och karmar av trä, samt lister av plast. Då slipar vi endast ner färgen, målar om, och lägger på nya lister som håller era fönster täta.

Men har ni äldre fönster än så, så slipar vi ner färgen, lägger på nya beslag, tar bort fönsterglaset, och kan (om ni vill) byta ut dem mot energiglas som behåller värmen inomhus. Sedan lägger vi på nytt fönsterkitt, byter ut slitna delar i fönsterbågen, målar dem så att de har samma utseende som de hade tidigare.

Miljövänligt att renovera fönster

Du vet väl om att det mest miljövänliga som du kan göra, är att renovera fönster? I stället för att slänga gamla fönster och köpa nya så är en fönsterrenovering mer miljövänlig och skonsam och tär inte lika mycket på jordens resurser. Så att köpa nya fönster är slöseri med energi och resurser. Att renovera fönster tar däremot väldigt lite resurser i anspråk, jämfört med att tillverka nya. Så ni som låter oss renovera era slitna fönster, agerar på ett miljövänligt och hållbart sätt.

Andrés Måleri hjälper alla som är fastighetsägare, BRF:er och privata villaägare att underhålla era fönster så att de är fina, behåller värmen inomhus och tar till vara arkitekturen och fasaden på er fastighet och så som det ursprungligen är tänkt. 

Ta kontakt med oss, vi är erfarna av omfattande fönsterrenovering för flera och stora fastigheter!