Andrés Måleri AB

FÖNSTERRENOVERING

Vi renoverar, målar och underhåller fönster till bostadsrättsföreningar, privatpersoner, fastighetsbolag m.fl. Vi renoverar även fönster på kulturbyggnader enligt gamla traditionella metoder och vi tar fönsterna som är jätte slitna till vår fönsterverkstad. Vi använder fönsterskydd så att vädret sällan påverkar vår arbete.

Fönsterrenovering

Välkommen till Andres Måleri – där tradition möter innovation i konsten att renovera fönster. Fönster är inte bara en del av byggnadens estetik; de spelar en central roll i energieffektivitet, säkerhet och komfort. Att investera i en professionell fönsterrenovering kan förvandla ditt hem eller din fastighet, ge det nytt liv och samtidigt bidra till betydande besparingar på energikostnader.

Med över ett decennium av dedikerat hantverk och passion för detaljer, är Andres Måleri stolt över att erbjuda tjänster av högsta kvalitet när det gäller fönsterrenovering. Vår expertis kombinerar de bästa traditionella teknikerna med moderna metoder, vilket säkerställer att dina fönster inte bara ser fantastiska ut, men också presterar på topp.

Vi renoverar, målar och underhåller fönster till bostadsrättsföreningar, privatpersoner, fastighetsbolag m.fl. Vi renoverar även fönster på kulturbyggnader enligt gamla traditionella metoder och vi tar fönsterna som är jätte slitna till vår fönsterverkstad. Vi använder fönsterskydd så att vädret sällan påverkar vårt arbete.

Varför välja fönsterrenovering?

Att renovera fönster är inte bara en estetisk uppgradering. Det erbjuder en rad fördelar som kan ge mervärde till ditt hem eller din fastighet:

 1. Energieffektivitet: Gamla eller skadade fönster kan släppa in kallt eller varmt luft, vilket ökar dina uppvärmnings- och kylkostnader. Genom att renovera dina fönster kan du förbättra hemmets isolering och sänka dina energikostnader.
 2. Höjd fastighetsvärde: Ett välunderhållet hem med renoverade fönster kan höja din fastighets marknadsvärde. Det kan vara en avgörande faktor för potentiella köpare eller hyresgäster.
 3. Säkerhet: Nya eller renoverade fönster kan erbjuda förbättrad säkerhet. Det kan vara svårare att bryta sig in genom, vilket ger dig och din familj extra trygghet.
 4. Komfort: Renoverade fönster kan bidra till en tystare inomhusmiljö genom att reducera buller från gatan. De kan också minska mängden damm och allergener som kommer in i ditt hem.
 5. Miljövänlighet: Genom att förbättra ditt hems energieffektivitet bidrar du också till en mindre miljöpåverkan. Mindre energianvändning innebär mindre koldioxidutsläpp.

Hos Andres Måleri förstår vi vikten av kvalitetsfönster. Med vår expertis inom fönsterrenovering säkerställer vi att dina fönster inte bara ser bra ut, men också fungerar optimalt.

Hur går fönsterrenoveringsprocessen till hos Andres Måleri?

Att genomföra en fönsterrenovering kan kännas överväldigande, men vi på Andres Måleri strävar efter att göra processen så smidig och bekymmersfri som möjligt för dig. Här är stegen i vår renoveringsprocess:

 1. Konsultation: Vi börjar med att boka in ett möte där vi diskuterar dina behov och förväntningar. Under detta möte undersöker vi dina fönsters nuvarande skick för att ge en rättvis bedömning.
 2. Offert: Baserat på vår första konsultation kommer vi att ge dig en detaljerad offert som beskriver arbetsomfånget och kostnaden för renoveringen.
 3. Tidsplanering: När offerten godkänns sätter vi upp en tidsplan som passar dig. Vårt team arbetar effektivt för att minimera störningar i ditt dagliga liv.
 4. Förberedelse: Innan arbetet påbörjas skyddar vi omgivningen för att undvika skador eller smuts. Vi tar hand om alla förberedelser, inklusive att täcka närliggande områden och flytta möbler vid behov.
 5. Renoveringsarbetet: Vårt kvalificerade team tar sig an uppgiften att noggrant renovera dina fönster, oavsett om det handlar om en enkel slipning eller en mer omfattande reparation.
 6. Kvalitetskontroll: Efter att renoveringen är slutförd genomför vi en noggrann kvalitetskontroll. Vi försäkrar oss om att allt arbete uppfyller våra höga standarder och dina förväntningar.
 7. Städning: Vi lämnar aldrig ett arbetsområde ostädat. När allt arbete är klart ser vi till att rengöra området och lämna det i samma skick som vi fann det, eller bättre.
 8. Uppföljning: Kundnöjdhet är av yttersta vikt för oss. Efter renoveringsprojektet följer vi upp med dig för att säkerställa att du är nöjd med resultatet.

Med Andres Måleri får du en partner som värdesätter kvalitet, pålitlighet och kundnöjdhet i varje steg av renoveringsprocessen.

Varför välja Andres Måleri för din fönsterrenovering?

 1. Erfarenhet och kompetens: Med flera års erfarenhet i branschen har vi kunskapen och expertisen att ta hand om alla typer av fönster, oavsett ålder eller skick.
 2. Högkvalitativa material: Vi använder bara de bästa materialen på marknaden för att garantera hållbara och långvariga resultat.
 3. Kundcentrerad service: För oss står kunden alltid i centrum. Vi strävar efter att överträffa dina förväntningar i varje fas av projektet.
 4. Transparent prissättning: Inga dolda avgifter eller överraskningar. Vi ger tydliga offerter och håller oss alltid till överenskomna priser.
 5. Miljömedvetenhet: Vi är engagerade i att minimera vår påverkan på miljön, både genom att välja miljövänliga material och genom att optimera vår arbetsmetodik.
 6. Garanti på utfört arbete: Vi står bakom kvaliteten på vårt arbete och erbjuder garanti på alla våra renoveringstjänster.

Att välja Andres Måleri innebär att du väljer kvalitet, pålitlighet och en hängiven partner som bryr sig om ditt hem lika mycket som du gör.

Fönsterverkstad, fördelar med Andrés Måleri

Renovera fönster året om!

Tack vare vår fönsterverkstad har ni möjlighet att anlita oss året om. När vi kommer igång monterar vi ned de gamla fönstren och sätter upp smarta skydd över. Detta gör så att du kan bo hemma precis som vanligt under tiden och framförallt slipper ni ha spring eller flera olika hantverkare under projektets gång. Detta är även bra för oss, eftersom detta gör att vi kan jobba effektivare.

Fördelar med att renovera istället för att byta ut fönster

Att stå inför beslutet om att renovera eller byta ut fönster kan vara en utmaning. Men när man tar en närmare titt på fördelarna med renovering, blir valet ofta enklare. Låt oss dyka ner i några av de viktigaste anledningarna till varför renovering ofta är det bästa alternativet:

 • Ekonomisk besparing: Att renovera fönster kan i många fall vara mer ekonomiskt än att helt byta ut dem. Nya fönster kan vara dyra, medan en renovering kan ge dina fönster nytt liv till en bråkdel av kostnaden.
 • Miljövänligt val: Genom att renovera bidrar du till en mer hållbar framtid. Istället för att skapa avfall genom att kasta bort gamla fönster, ger du dem en andra chans. Detta minskar belastningen på miljön och sparar värdefulla resurser.
 • Bevara husets karaktär: Äldre hus kan ha unika fönster som bidrar till dess charm och karaktär. Genom att renovera dessa fönster kan du bevara husets ursprungliga estetik och känsla.
 • Minskad energiförbrukning: Välrenoverade fönster kan vara lika effektiva som nya när det gäller att isolera ditt hem. Detta kan leda till minskade energikostnader och ett mer komfortabelt inomhusklimat.
 • Snabbare process: Fönsterrenovering kan ofta utföras snabbare än att byta ut alla fönster, vilket minskar störningen för hushållets invånare.
 • Ökad fastighetsvärde: Ett hem med välunderhållna fönster kan ha ett högre marknadsvärde. Potentiella köpare uppskattar ofta kvaliteten och karaktären hos renoverade, ursprungliga fönster.

Genom att välja fönsterrenovering med Andres Måleri säkerställer du att jobbet blir korrekt utfört av experter med djup kunskap inom området. Vår prioritet är att leverera kvalitetsarbete som uppfyller, och ofta överträffar, våra kunders förväntningar.

Hållbarhetsaspekten

Fönsterrenovering är mer än bara estetik och funktion. Det handlar även om hållbarhet. I dagens tidsålder, där hållbarhet och miljömedvetenhet står i centrum, blir valet av fönsterrenovering istället för att byta ut fönstren helt, ett miljövänligt alternativ.

Bidra till en mer hållbar livsstil

Genom att renovera gamla fönster istället för att kasta och ersätta dem, sparar vi på jordens resurser. Materialet i gamla fönster kan ofta bevaras, renoveras och återanvändas, vilket minskar behovet av ny råvara. Dessutom minskar vi avfallet som hamnar på deponi.

Lägre energikostnader

Renoverade fönster erbjuder ofta bättre isolering än gamla, slitna fönster. Med bättre isolerade fönster kan du hålla ditt hem varmt på vintern och svalt på sommaren, vilket i sin tur leder till minskad energianvändning och lägre energikostnader. Detta gör inte bara din plånbok glad, men det är också en vinst för miljön då mindre energi går åt.

Andres Måleris hållbarhetspolicy

På Andres Måleri tar vi vår del av miljöansvaret på största allvar. Vi har infört en hållbarhetspolicy där vi strävar efter att minimera vår miljöpåverkan i alla steg av processen, från materialval till arbetsmetoder. Vi jobbar kontinuerligt med att utbilda vårt team i de senaste teknikerna för hållbar renovering, och vi väljer alltid de mest miljövänliga produkterna och lösningarna där det är möjligt.

Med rätt skötsel kan renoverade fönster tjäna ett hem i många decennier, vilket gör fönsterrenovering till ett hållbart val för både plånboken och planeten.

Tidslinje och projektets varaktighet

Att förstå tidsramen för en fönsterrenovering kan hjälpa fastighetsägare att planera effektivt. Varje projekt är unikt, men här ger vi en generell överblick över vad du kan förvänta dig.

Hur lång tid en typisk fönsterrenovering tar

En standard fönsterrenovering för en normalstor fastighet tar oftast mellan 1 till 2 veckor. Detta kan variera beroende på fönstrens skick, antalet fönster och de specifika behoven för projektet. Om fönstren behöver specialbehandlingar eller om det finns oväntade komplikationer, kan tidsramen förlängas.

Tips för att förbereda fastigheten innan arbetet börjar

 • Rensa området: Se till att området runt fönstren är fritt från möbler och andra föremål för att ge vårt team tillräckligt med utrymme att arbeta.
 • Skydda dina tillhörigheter: Även om vi alltid är noggranna, rekommenderar vi att du täcker närliggande möbler och golv för att skydda dem från damm och skräp.
 • Informera grannarna: Om du bor i ett flerfamiljshus eller radhus kan det vara en god idé att informera dina grannar om renoveringsarbetet, så de vet vad de kan förvänta sig.

Genom att förbereda på detta sätt kan du säkerställa att renoveringsprocessen blir så smidig som möjligt för alla inblandade.

FAQ – Vanliga frågor

Att besluta om en fönsterrenovering kan föra med sig många frågor. Här besvarar vi några av de vanligaste funderingarna som våra kunder har:

Är det verkligen värt att renovera gamla fönster?

Absolut! Att renovera gamla fönster kan inte bara förbättra ditt hems estetik utan också öka dess energieffektivitet, vilket kan resultera i lägre energikostnader över tid.

Hur mycket kommer det att kosta mig?

Kostnaden varierar beroende på fönstrets storlek, skick och de material som används. Det bästa sättet att få en exakt uppskattning är att kontakta oss direkt för en offert.

Hur lång tid tar en fönsterrenovering?

Den exakta tidsramen kan variera beroende på projektets omfattning och specifika behov. Men i genomsnitt tar en standardfönsterrenovering mellan 1-3 dagar per fönster.

Vilka material används?

Vi på Andres Måleri använder endast kvalitetsmaterial som har bevisat sin hållbarhet och prestanda. Valet av material beror på kundens preferenser och projektets krav.

Har ni några miljöcertifikat?

Ja, vi är stolta över våra insatser för att minska vår miljöpåverkan och har flera certifikat som intygar vår hållbarhetspraxis. Du kan läsa mer om detta på vår hållbarhetssida eller kontakta oss för mer information.

Om du har ytterligare frågor eller funderingar, tveka inte att höra av dig! Vi är här för att hjälpa dig.

Klicka här om du vill anlita oss för fönsterrenovering i Stockholm.

Auktoriserat företag
Reco Badge rekommenderat företag, 8 år i rad

Våra tidigare kunder berättar

SE VÅRA TIDIGARE REFERENSER

Vi renoverar fönster nära dig!

Vi förstår vikten av att hitta ett pålitligt företag för fönsterrenovering som är nära dig. Du kan vara trygg i att vårt team av experter på fönsterrenovering har erfarenhet av att arbeta i ditt område. Andrés Fönsterrenovering betjänar följande områden i Stockholm, Uppsala/Mälardalen och Gävle med våra kvalitetstjänster för fönsterrenovering: