Andrés Måleri AB

Fönsterrenovering Strängnäs

Har ni ett äldre hus med fina fönster, som behöver en fönsterrenovering? I Strängnäs finns Andrés Måleri och vi erbjuder effektiva och fina fönsterrenoveringar. Kanske ni är fastighetsägare eller sitter med i en styrelse för en bostadsrättsförening i Strängnäs? Varför inte anlita experter på fönsterrenovering? I Strängnäs har vi arbetat ända sedan 1994 och har utfört otaliga fönsterrenovering i både små och stora fastigheter. Vi har hantverkare som verkligen kan det viktiga hantverket att utföra en varsam fönsterrenovering. 

I Strängnäs arbetar vi främst med bostadsrättsföreningar och fastighetsbolag vars fastigheter som vi underhåller och utför fönsterrenoveringar. Bland våra kunder finns privatpersoner och statligt ägda kulturbyggnader, med mera. 

Fönsterrenovering Strängnäs

Så utför vi fönsterrenovering i Strängnäs

Vi har egen fönsterverkstad dit vi tar era slitna fönster och utför en varsam fönsterrenovering som tillvaratar utseendet hos era äldre fönster. När vi renoverar fönster har vi kompetensen att med traditionella metoder när det kommer till renovering av äldre fönster.

Så går en fönsterrenovering till exempelvis för en bostadsrättsförening:

  • Vid första kontakten med oss får ni gärna berätta vad ni behöver. 
  • Vi kommer ut och tittar på era fönster och ger en offert på fönsterrenovering i er fastighet. 
  • Vi ger en kostnadsfri offert på fönsterrenoveringen och anger en ungefärlig tidsperiod för att alla fönster är renoverade och på plats.  
  • Berätta gärna också om ni har särskilda önskemål gällande tidsperiod eller hur vi på bästa sätt går till väga så vi inte stör de boende. 
  • Vi monterar byggställningar och väderskydd på alla fönster så att ni inte ska drabbas av väder och vind medan vi utför fönsterrenoveringen. 
  • Vi monterar ner fönster och tar dem till vår verkstad där vi utför fönsterrenoveringen.  
  • När fönsterrenoveringen är klar monterar vi dem åt er ett efter ett. 
  • När alla renoverade fönster är på plats gör vi till sist en slutbesiktning tillsammans med er så att vi ser att ni är nöjda med fönsterrenoveringen.
 

Fönsterrenovering med betrodda metoder

Beroende på stil och utseende, ålder och hur pass slitna era fönster är, så anpassar  vi fönsterrenoveringen och anpassar renoveringen efter utseendet på fastigheten och era fönster. De flesta fönster är tillverkade under 70- och 80 talet och har ofta blandade material såsom trä i fönsterbågar och karmar och har lister av plast. Då slipar vi ner färgen och målar om, och lägger på nya lister som håller era fönster täta.

Har ni ännu äldre fönster så slipar vi ner färgen, lägger på nya beslag, tar bort fönsterglaset, och kan byta ut dem mot energiglas som behåller värmen inomhus. Sedan lägger vi på nytt fönsterkitt, byter ut slitna delar i fönsterbågarna och målar dem så att de har samma utseende som de hade tidigare.

Miljövänligt att renovera fönster

Du vet väl om att det mest miljövänliga som du kan göra, är att renovera fönster? I stället för att slänga gamla fönster och köpa nya, så är en fönsterrenovering mer miljövänlig och skonsam mot klimatet. Att köpa nya fönster är slöseri med energi och resurser och alltså inte särskilt miljövänligt. Att renovera fönster tar däremot väldigt lite resurser i anspråk, jämfört med att tillverka nya. Så ni som låter renovera era slitna fönster agerar på ett miljövänligt och hållbart sätt.

Andrés Måleri hjälper er som är fastighetsägare att underhålla era fönster så att de är fina, behåller värmen inomhus och tar till vara arkitekturen och fasaden på er fastighet och så som det ursprungligen är tänkt.

Ta kontakt med oss, vi är erfarna av omfattande fönsterrenovering för flera och stora fastigheter!