Andrés Måleri AB

Fönsterrenovering Sigtuna

Har ni ett äldre hus med fina fönster som behöver en fönsterrenovering i Sigtuna? Sitter ni i en styrelse för en bostadsrättsförening eller är ni fastighetsägare i Sigtuna? Andrés Måleri är experter på fönsterrenovering. I Sigtuna har vi arbetat ända sedan 1994 och har kunder som äger både stora och små fastigheter.

I Sigtuna arbetar vi främst med bostadsrättsföreningar och fastighetsbolag vars fastigheter vi underhåller och utför fönsterrenoveringar. Bland våra kunder finns privatpersoner och statligt ägda kulturbyggnader med mera.

Fönsterrenovering Sigtuna

Så utför vi fönsterrenovering i Sigtuna

När det kommer till renovering av äldre fönster har vi kompetensen att renovera fönster med traditionella metoder. Vi har egen fönsterverkstad dit vi tar era slitna fönster och utför en varsam fönsterrenovering som tillvaratar utseendet hos era äldre fönster.

Så går en fönsterrenovering till exempelvis för en bostadsrättsförening:

  • Vid första kontakten med oss får ni gärna berätta vad ni behöver. 
  • Vi kommer ut och tittar på era fönster och ger en offert på fönsterrenovering i er fastighet. 
  • Vi ger en kostnadsfri offert på fönsterrenoveringen och anger en ungefärlig tidsperiod för att alla fönster är renoverade och på plats.  
  • Berätta gärna också om ni har särskilda önskemål gällande tidsperiod eller hur vi på bästa sätt går till väga så vi inte stör de boende. 
  • Vi monterar byggställningar och väderskydd på alla fönster så att ni inte ska drabbas av väder och vind medan vi utför fönsterrenoveringen. 
  • Vi monterar ner fönster och tar dem till vår verkstad där vi utför fönsterrenoveringen.  
  • När fönsterrenoveringen är klar monterar vi dem åt er ett efter ett. 
  • När alla renoverade fönster är på plats gör vi till sist en slutbesiktning tillsammans med er så att vi ser att ni är nöjda med fönsterrenoveringen.
 

Fönsterrenovering med betrodda metoder

Beroende på stil och utseende, ålder och hur pass slitna era fönster är, så renoverar vi dem anpassat till era fönster. De flesta fönster är tillverkade under 70- och 80 talet och har ofta blandade material, såsom fönsterbågar och karmar av trä, samt lister av plast. Då slipar vi ner färgen och målar om, och lägger på nya lister som håller era fönster täta.

Har ni äldre fönster än så, så slipar vi ner färgen, lägger på nya beslag, tar bort fönsterglaset, och kan byta ut dem mot energiglas som behåller värmen inomhus. Sedan lägger vi på nytt fönsterkitt, byter ut slitna delar i fönsterbåge och målar dem så att de har samma utseende som de hade tidigare.

Fönsterrenovering för villa- och radhusägare

Är ni villa- eller radhusägare kan ni nyttja våra tjänster för fönsterrenovering med rot avdrag. Det sänker arbetskostnaderna, men inte materialet för fönsterrenoveringen. Vi är ett rot företag, som uppfyller alla kraven för nyttjande av rot avdrag för privatpersoner. Rot avdraget är ett avdrag som görs på inkomstskatten och är till för alla som behöver sänka arbetskostnaderna på fönsterrenovering och andra renoveringar, tillbyggnader och underhåll på villor och radhus. 

Tycker ni det är krångligt att ansöka om rot avdraget kan vi hjälpa er med det. Detta har vi gjort många gånger. Så säg gärna till om det så hjälper vi er.

Miljövänligt att renovera fönster

Du vet väl om att det mest miljövänliga som du kan göra, är att renovera fönster? I stället för att slänga de gamla fönster som ni har och köpa nya så är en fönsterrenovering mer miljövänlig och skonsam mot klimatet. Att köpa nya fönster är slöseri med energi och resurser och inte så miljövänligt. Att renovera fönster tar däremot väldigt lite resurser i anspråk, jämfört med att tillverka nya. Så ni som låter renovera era slitna fönster agerar på ett miljövänligt och hållbart sätt.

Andrés Måleri har hantverkare som verkligen kan det viktiga hantverket och kan utföra en varsam fönsterrenovering. Vi hjälper er som är fastighetsägare, BRF:er och privata villa- eller radhusägare med att underhålla era fönster så att de är fina, behåller värmen inomhus och tar till vara arkitekturen och fasaden på er fastighet 

Ta kontakt med oss, vi är erfarna av omfattande fönsterrenovering för flera och stora fastigheter!