Andrés Måleri AB

Fönsterrenovering Eskilstuna

Bor ni i Eskilstuna i ett äldre hus som behöver en fönsterrenovering? Kanske är ni fastighetsägare eller sitter med i en styrelse för en bostadsrättsförening i Eskilstuna?
Andrés Måleri är experter på fönsterrenovering. I Eskilstuna har vi arbetat ända sedan 1994 och är experter på fönsterrenovering av små och stora fastigheter. Vi har hantverkare som verkligen kan det viktiga hantverket och kan utföra en varsam fönsterrenovering.

I Eskilstuna arbetar vi främst med bostadsrättsföreningar och fastighetsbolag vars fastigheter som vi underhåller och med varsam fönsterrenovering. Du hittar bland annat BRF, fastighetsägare, privatpersoner och statligt eller kommunalt ägda kulturbyggnader bland våra kunder.

Fönsterrenovering Eskilstuna

Så utför vi fönsterrenovering i Eskilstuna

När det kommer till renovering av äldre fönster är vi experter på att renovera fönster med traditionella metoder. Vi har egen fönsterverkstad dit vi tar era slitna fönster och utför en varsam fönsterrenovering som tillvaratar utseendet hos era äldre fönster.

Så går en fönsterrenovering till exempelvis för en bostadsrättsförening:

  • Vid första kontakten med oss får ni gärna berätta vad ni behöver. 
  • Vi kommer ut och tittar på era fönster och ger en offert på fönsterrenovering i er fastighet. 
  • Vi ger en kostnadsfri offert på fönsterrenoveringen och anger en ungefärlig tidsperiod för att alla fönster är renoverade och på plats.  
  • Berätta gärna också om ni har särskilda önskemål gällande tidsperiod eller hur vi på bästa sätt går till väga så vi inte stör de boende. 
  • Vi monterar byggställningar och väderskydd på alla fönster så att ni inte ska drabbas av väder och vind medan vi utför fönsterrenoveringen. 
  • Vi monterar ner fönster och tar dem till vår verkstad där vi utför fönsterrenoveringen.  
  • När fönsterrenoveringen är klar monterar vi dem åt er ett efter ett. 
  • När alla renoverade fönster är på plats gör vi till sist en slutbesiktning tillsammans med er så att vi ser att ni är nöjda med fönsterrenoveringen.
 

Fönsterrenovering med betrodda metoder

Beroende på stil och utseende, ålder och hur pass slitna era fönster är, så renoverar vi dem anpassat till era fastigheter, stil och ålder. De flesta fönster är tillverkade under 70- och 80 talet och har ofta blandade material, såsom fönsterbågar och karmar av trä, samt lister av plast. Då slipar vi ner färgen och målar om, och lägger på nya lister som håller era fönster täta.

Har ni ännu äldre fönster än så, slipar vi ner färgen på fönster, lägger på nya beslag, tar bort fönsterglaset, och kan byta ut dem mot energiglas som bättre behåller värmen i fastigheten. Vi lägger på nytt fönsterkitt, byter ut slitna delar i fönsterbåge och målar dem så att de bevarar samma utseende som de hade tidigare.

Miljövänligt att renovera fönster

Du vet väl om att det mest miljövänliga som du kan göra, är att renovera fönster? I stället för att slänga de gamla fönster som ni har och köpa nya så är en fönsterrenovering mer miljövänlig och skonsam mot klimatet. Att köpa nya fönster är slöseri med energi och resurser och inte så miljövänligt. Att renovera fönster tar däremot väldigt lite resurser i anspråk, jämfört med att tillverka nya. Så ni som låter renovera era slitna fönster agerar på ett miljövänligt och hållbart sätt.
Andrés Måleri hjälper er som är fastighetsägare att underhålla era fönster så att de är fina, behåller värmen inomhus och tar till vara arkitekturen och fasaden på er fastighet och så som det ursprungligen är tänkt.

Ta kontakt med oss, vi är erfarna av omfattande fönsterrenovering för flera och stora fastigheter!