Andrés Måleri AB

Fasadmålning Uppsala

Vi erbjuder fin fasadmålning för fastigheter och hus i Uppsala. Andrés Måleri är erfarna hantverkare och målare som erbjuder fasadmålning i Uppsala för bostadsrättsföreningar och hyresvärdar.

Vårt måleriföretag har arbetat ända sedan starten 1994. Idag har vi 35 anställda målare och hantverkare för fasadmålning, fasadtvätt, golvrenovering, fönsterrenovering och brandsäkring av byggnader bland annat. Vi har en stor erfarenhet av fasadmålning.

Fasadmålning Uppsala

Fasadmålning i Uppsala

Vi har arbetat med fasadmålning för bostadsrättsföreningar och målat fastigheter som har puts- eller träfasad. Detta är ett av många expertisområden och som vi har stor erfarenhet av. Det är alltid tryggt att anlita oss för arbete med fasadmålning. Vi arbetar alltid så att de boende ska bli så lite störda som möjligt. 

Detta har våra kunder uppskattat och det har gjort att vi har fått många, fina omdömen av våra kunder. Vi månar om alla våra kunder och är noggranna med att inte störa dem under arbetet med fasadmålningen. För oss är det viktigt att de boende är så trygga som det bara går medan fasadmålningen pågår och håller en kontinuerlig kommunikation med alla boende så att de vet vad som pågår.

Så arbetar vi med fasadmålning: 

 • När ni tar kontakt med oss kommer vi först ut på ett kostnadsfritt platsbesök så att vi kan se omfattningen av fasadmålningen och kan räkna på ett ungefär om hur lång tid en fasadmålning hos er kan ta. 
 • Efter det får ni en kostnadsfri offert som ni kan ta ställning till. Då vet ni hur vi tänker och kan planera arbetet med fasadmålningen efter det.
 • När ni har bestämt er för att anlita oss för er fasadmålning skriver vi ett avtal, så vet båda parter vad som ingår och vet hur vi arbetar.
 • Vi tar gärna emot synpunkter på hur ni önskar att arbetet ska genomföras till exempel vilka tider som ni inte vill att vi är på arbetsplatsen, om ni har någon särskild plan för tiden som det får ta etc.
 • Vi kommer sedan ut och monterar fasadställningar som är viktiga för oss som är målare i Uppsala. 
 • Vi arbetar målmedvetet med fasaden, med fasadtvätt och eventuella reparationer av fasaden innan vi kan sätta igång med fasadmålningen.
 • När fasadmålningen är klar gör vi till sist en slutbesiktning tillsammans med er så att vi ser att ni är nöjda med vår fasadmålning.

Kontakta oss idag!

Vi reder ut era funderingar om just er fasad!

Reco Badge rekommenderat företag, 8 år i rad
5/5
"Vi är mycket nöjda efter fasadmålning av fristående småhus i vår brf. De hade bra information inför målningen, var noggranna och snabba i sitt arbete, och följde upp genomfört arbete. Alltid trevliga och professionella. Husen blev jämnt och bra målade.."

  Fasadmålning av putsfasad

  Det är en stor skillnad att måla om en träfasad och att måla om en putsfasad.Vi arbetar noggrant och målmedvetet med fasaden innan vi påbörjar en fasadmålning och ser till så att det ursprungliga utseendet är intakt men får en fin fasadmålning.

  Om ni har en putsfasad går vi igenom putsen och inspekterar den om den har sprickor eller skador innan vi målar om den. Regn och frost kan åstadkomma sprickor i putsen. Först när vi ser att fasaden är intakt så genomför vi en fin fasadmålning så att hela putsfasaden kan hålla i många år framöver. 

  Att göra en fasadmålning i Uppsala – där avgaser, regn och vind kan skada fasaden – är viktig. Den bör göras med viss regelbundenhet för att fasaden ska hålla i längden. En välhållen putsfasad skyddar hela fastigheten. Som fastighetsägare är det viktigt att se om putsfasaden ofta. Så tveka inte att göra en fin fasadmålning, den bidrar till att skydda hela fastigheten.

  Fasadmålning av träfasad

  En träfasad fungerar lite annorlunda från en putsfasad. En träfasad är på samma sätt utsatt för värme och kyla och behöver därför en tät och regelbunden fasadmålning. När det gäller äldre träfasader så krävs det en särskild färg som tränger in i varje träfiber. 

  Om man målar om med miljövänlig och hållbar färg så håller träfasaden under många år och behåller sin vackra yta. En träfasad är ett arv som vi har sedan många år tillbaka. Trä är ett levande material, precis som putsfasad, därför är en regelbunden fasadmålning bra för fasaden. Färgen på träfasaden hjälper till att skydda träet och fasaden mot avgaser, väta och kyla. 

  Ta kontakt om ni har en fin träfasad och behöver en fasadmålning i Uppsala. Kontakta oss för kostnadsfritt platsbesök och offert!