Andrés Måleri AB

Brandskydd Västerås

Bor ni i Västerås och äger ett hus i Västerås? Har ni sett över ert brandskydd i ert hus i Västerås? Om inte; ta kontakt med oss på Andrés Måleri! Vi är experter på brandskydd och hjälper er gärna med att säkerställa så att ert hus har tillräckligt bra med brandskydd i Västerås! 

Att ha ett brandsäkert hem, kan vi inte nog betona vikten av. Ingen vill vakna upp på natten och se att ens hem står i lågor. Så för att göra sitt hem brandsäkert är det viktigt att bygga eller renovera sin vind med brandsäkert material. I arbetet med brandskydd och brandsäkring arbetar vi med särskilda material som är tillverkade för att ge ett så bra skydd mot bränder som möjligt. Och vi arbetar då med särskilda brandskyddsfärger, brandskyddstapeter eller lägger på brandskyddsskivor på vinden och undertaket

Brandskydd Västerås

Få viktigt brandskydd i Västerås

När vi arbetar med brandsäkring och brandskydd, gör vi först en noggrann besiktning av hela fastigheten. Först efter en noggrann genomgång kan vi sedan bestämma vilka åtgärder som krävs för att hela fastigheten ska vara riktigt brandsäker och då utgår vi från de faktiska omständigheterna i ert hus. 

Så brandsäkrar vi ert hus:

  • Först av allt gör vi en noggrann brandbesiktning. Efter att ha undersökt er vind och undertak kan vi komma med en tillräckligt säker åtgärdsplan för hur ert hus ska vara så brandsäkert som möjligt.
  • Sedan kan ni ta del av åtgärdsplan och offert i lugn och ro och bestämma er för hur ni vill göra.
  • När ni har bestämt er för att brandsäkra ert hus, skriver vi avtal så att båda parter vet vad som ska utföras och till vilket pris.
  • Vi arbetar med ert hus enligt avtalet och brandsäkrar hela fastigheten så att den har ett 100%-igt skydd mot bränder. 
 
Vid arbetet med brandsäkring, arbetar vi enligt Boverkets föreskrifter för brandskyddade material för största möjliga brandskydd av bostaden, vinden och undertaket. Boverkets föreskrifter gäller alla nya hus men genom att följa myndighetens föreskrifter så vet ni som är fastighetsägare att ni har ett så säkert brandskydd som det bara är möjligt. 

Många hus saknar viktigt brandskydd och brandsäkring

I Västerås har vi sett exempel på hus och bostäder som visserligen har ett fullgott brandskydd, men som inte har tänkt på att också brandsäkra vind och undertak. 

Tänk på att eld alltid strävar uppåt. Det är för att elden behöver syre och hämtar det ur luften. Tänder du exempelvis ett stearinljus och vänder på det så kommer du att se att lågan ändå strävar uppåt trots att ljuset kanske ligger ner. Det är så eld fungerar. Därför är det viktigt att bygga eller renovera med brandskyddat material på husets vind och undertak. Många har till exempel brandskyddat sin bostad men har inte tänkt på att brandskydda sin vind eller undertak. 

Många fastighetsägare tänker inte på att brandsäkra vinden på flerfamiljshus. I stora fastigheter kan en eld sprida sig via en gemensam vind. Om vinden då inte är brandskyddad, så är risken överhängande att branden sprider sig via vinden till andra bostäder. Därför är brandskydd av vinden på en flerfamiljsfastighet bland det absolut viktigaste. 

Vi på Andrés måleri är experter på brandskydd och hjälper er att bygga med brandskyddsmaterial! Anlita oss när ni behöver en brandskyddsbesiktning och brandsäkring av fastighet! Vi är experter på brandskydd i Västerås.