Andrés Måleri AB

Brandskydd Uppsala

Bor ni i Uppsala och äger ett hus i Uppsala? Har ni sett över ert brandskydd i ert hus i Uppsala? Om inte; ta kontakt med oss på Andrés Måleri! Vi är experter på brandskydd och hjälper er gärna med att  säkerställa så att ert hus har tillräckligt bra med brandskydd i Uppsala! 

Att ha ett brandsäkert hem, kan vi inte nog betona vikten av. Ingen vill vakna upp på natten och se att ens hem står i lågor. Så att göra sitt hem brandsäkert är väldigt viktigt. I Uppsala har vi sett exempel på hus och bostäder som visserligen har ett fullgott brandskydd, men som inte har tänkt på att också brandsäkra vind och undertak. 

Eld strävar alltid uppåt. Det är för att behöver syre, därför ser man alltid lågor som går uppåt. Vänder du till exempel på ett stearinljus, så kommer du att se att lågan strävar hela tiden uppåt trots att ljuset kanske ligger ner. Därför är det viktigt att bygga eller renovera med brandskyddat material på vind och undertak. Många har till exempel brandskyddat sin bostad men har sedan varken brandskyddat vind eller undertak. 

Skulle en brand härja i huset kan skadorna bli riktigt stora vid en brand då den sprids vidare via vind och undertak. Till exempel i stora fastigheter och flerfamiljshus riskerar en eld att sprida sig vidare via en gemensam vind. Om då inte vinden är brandskyddad så är risken överhängande att branden sprider sig till andra bostäder. Därför är ett brandskydd av vinden på en flerfamiljsfastighet bland det absolut viktigaste. 

Brandskydd Uppsala

Så får ni brandskydd i Uppsala

När vi arbetar med brandsäkring gör vi först en noggrann besiktning av hela fastigheten i Uppsala. Först efter en noggrann genomgång kan vi sedan bestämma vilka åtgärder som krävs för att hela fastigheten ska vara riktigt brandsäker. Vi arbetar för att fastigheter ska få brandskydd i Uppsala och då utgår vi från de faktiska omständigheterna i ert hus. 

Vi brandsäkrar på följande sätt:

  • Först av allt gör vi en noggrann brandbesiktning. Efter att ha undersökt er vind och undertak kan vi komma med en tillräckligt säker åtgärdsplan för hur ert hus ska vara så brandsäkert som möjligt.
  • Sedan kan ni ta del av åtgärdsplan och offert i lugn och ro och bestämma er för hur ni vill göra.
  • När ni har bestämt er för att brandsäkra ert hus, skriver vi avtal så att båda parter vet vad som ska utföras och till vilket pris.
  • Vi arbetar med ert hus enligt avtalet och brandsäkrar hela fastigheten så att den har ett 100%-igt skydd mot bränder. 
 
När vi arbetar med brandsäkring, så arbetar vi enligt Boverkets föreskrifter för brandskyddade material för största möjliga brandskydd av bostaden, vinden och undertaket. Boverkets föreskrifter gäller i första hand för nya hus som byggs men genom att följa myndighetens föreskrifter så vet ni som är fastighetsägare att ni har ett så säkert brandskydd som det bara är möjligt. Därför följer vi deras föreskrifter angående brandskydd, när vi brandsäkrar ert hus i Uppsala. 

Vi bygger med brandskyddsmaterial

I arbetet med brandskydd och brandsäkring arbetar vi med särskilda material som är tillverkade för att ge ett så bra skydd mot bränder som det är möjligt. Här kan vi nämna material såsom särskilda brandskyddsfärger, brandskyddstapeter och brandskyddsskivor.

Vi på Andrés måleri är experter på brandskydd och hjälper er att bygga med brandskyddsmaterial! 

I stora fastigheter och flerfamiljshus kan en eld sprida sig via en gemensam vind. Om inte vinden är brandskyddad så är risken överhängande att branden sprider sig via vinden till andra bostäder. Därför är brandskydd av vinden på en flerfamiljsfastighet bland det absolut viktigaste. För att få veta mer om hur vi arbetar med brandskydd; ta kontakt med oss!

Anlita oss när ni behöver en brandskyddsbesiktning och brandsäkring av fastighet! Vi är experter på brandskydd i Uppsala.