. Grön-Fri .

På senare år har problemen med påväxt på våra hus blivit allt större. Orsaken är en kombination av bland annat förändringar I luftfuktighet, temperatur och nedebördens pH-värde, dvs klimatet. Små faktorer som tillsammans bidrar till en ökad påväxt. Utomhus där det är näst intill omöjligt att påverka rådande klimat krävs det att någon av de andra livsbetingelserna för påväxten tas bort. Grön-Fri dödar befintlig påväxt samtidigt som näringsämnen på ytan neutraliseras. Ytan nollställs och ingen ny påväxt kan etableras förrän det hamnar nya näringsämnen på ytan.

 

Vi hjälper er med både takrengöring och väggrengöring. En yta med påväxt är inte bara ful och förstör helhetsintrycket av en byggnad. Den binder också fukt, som kan leda till skador på materialet. T.ex. söndervittring, rötskador, frostsprängning, etablering av annan påväxt etc. Grön-Fri är ett effektivt medel som enkelt tar bort alger och lav på alla ytor utomhus, t ex trä, puts, sten, tegel, betong och takpannor.

 

Påväxten dör omedelbart. På väderutsatta ytor såsom tak försvinner resterna med tiden utan att ytan bearbetas i efterhand. På fasader krävs det i flesta fall att ytan tvättas för att resterna helt ska försvinna. Alger är borta inom 1 år, lav inom ca 2 år. Grön-Fri neutraliserar näringsämnena och förebygger nya angrepp i upp till fyra år beroende på ytans egenskaper och läge.

 

Andrés Måleri är auktoriserad GRÖN-FRI entreprenör och utför kvalitetsjobb med rätt utrustning och utbildad personal. Har ni problem med mossa eller alger på tak och vägar?

Vi hjälper Er med en kostnadsfri offert!


• Besiktning

• Kostnadsfri offert

• Behandling

• Garanti